Gyors almás morzsasüti


Videó: https://www.youtube.com/watch?v=R2oa_0ltDuo

hozzávalók / 6 adag

tészta
16 dkg finomliszt
11 dkg vaj
5 dkg cukor

almás töltelék
2 közepes db alma
2 csapott ek finomliszt
2 púpozott ek cukor
1 kávéskanál fahéj

morzsa
50 g zabpehely
5 dkg cukor
6 dkg vaj

elkészítés

1. A tésztához a vajat felolvasztjuk, és elkeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, és fél órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.

2. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük.

3. Az almát kicsumázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A lisztet összekeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd az almaszeleteket beleforgatjuk, és sütőből kivett tésztára tesszük.

4. A maradék vajat összemorzsoljuk a cukorral és a zabpehellyel, majd az alma tetejére morzsázzuk.

5. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-35 percig sütjük.

http://www.nosalty.hu/recept/gyors-almas-morzsasuti

Advertisements