Hozzávalók (35×25 tepsi)
Tészta :
– 20 dkg finomliszt
– negyed csomag élesztő,
– 1.5 ek porcukor,
– fél ek olaj
– fél ek tejföl
– 1 tojássárga
– 1 tojásfehérje
– negyed kk só
– 1.5 dl tej

Töltelék:
– 0.5 kg tehéntúró,
– 1 tojás
– fél pohár tejföl
– 10 dkg cukor
– 1-2 ek búzadara
– fahéj

Elkészítés
– A lisztet szitáljuk össze a porcukorral.
– Az élesztőt kevés cukros tejben futtassuk fel
– Majd az összes hozzávalóval dagasszunk lágy tésztát. Kelesszük a duplájára.
– A töltelékhez, válasszuk ketté a tojást és a többi hozzávalóval együtt keverjük össze.
– Tegyük hűtőbe, amíg megkel a tészta, addig a búzadara is felszívja a nedvességet.
– Vajazzunk, lisztezzük ki egy tepsit és simítsuk bele a megkelt tésztát.
– A fehérjét pici sóval verjük habbá, forgassuk a túróhoz, majd egyenletesen kenjük rá a tésztára,
– Szurkáljuk meg villával, még kb 20 percig hagyjuk kelni, majd sütés előtt kenjük le kevés tejföllel elkevert tojással és szórjuk meg fahéjjal.
– Toljuk 160 °C – os sütőbe és szép pirosra süssük meg. Kb 40 perc alatt.

http://juditkakonyhaja.blogspot.hu/2013/07/turos-lepeny-nagyi-modra.html

Advertisements