Narancsos mascarponés pohárkrém roppanós keksszel

Hozzávalók / 4 adag

5 dkg vaj
8 db zabkeksz
1 narancsból nyert narancslé
4 g zselatin
100 ml habtejszín
5 dkg porcukor
15 dkg mascarpone

Elkészítés

  • A vajat megolvasztjuk, a kekszet összetörjük, és óvatosan kikeverjük a kettőt. A keksz maradjon darabos, úgy az igazán finom!
  • A narancs levét kifacsarjuk, és egy kisebb edénybe tesszük. A zselatint egy kis tálba tesszük, és rámerünk négy kanál narancslevet. Kikeverjük, majd a zselatinos narancslevet visszaöntjük a lábasba.
  • Felmelegítjük, de nem forraljuk, az tönkreteszi a zselatint.
  • A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét, és azzal együtt is eldolgozzuk.
  • Mehet mellé a kissé lehűlt zselés narancslé, majd azt is kikeverjük.
  • A keksz egy részét a pohár aljára szórjuk, majd kanalazunk rá mascarponét. Így rétegezzük 2-3 rétegig. Hűtőbe tesszük 10-12 órára, hogy jól megdermedjen.

http://www.nosalty.hu/recept/narancsos-mascarpones-poharkrem-roppanos-keksszel

Advertisements