Rugelach

Hozzávalók
A tésztához:
200 g mascarpone
200 g vaj
csipet só
100 g porcukor
250-300 g liszt (plusz még a nyújtáshoz)

A töltelékhez:
sárgabaracklekvár
török mogyoró
mogyorókrém
eperlekvár
kókuszreszelék
meggylekvár stb. (Lekvárból, mogyorkrémből min. 2oog, magvakból 1oog)

A lekenéshez:
1 tojás
1 ek vaníliás cukor
porcukor, fahéj

A tészta hozzávalóit kézzel, vagy géppel összedolgozzuk.
Nagyon ügyesen, és türelmesen a ragacsos tésztát folpackba csomagoljuk, és irány a hűtő,
min. 4 órára, de inkább egy éjszakára.
A tésztánkat négyfelé vágjuk. Mindig csak az a darab legyen kint a deszkán, amivel dolgozunk,
a többit visszatesszük a hűtőbe.
A tésztát 3mm vastagságúra nyújtjuk, és törekedjünk a kör formára. Jól lisztezzük alá, mert ragadós.
A tésztakört megkenjük lekvárral, Nutellával, amivel szeretnénk, megszórjuk a felíprított dióval, mogyoróval vagy mandulával, majd 8 cikkre vágjuk.
Szélétől indulva, szorosan feltekerjük, kiskifliket csinálunk.
Sütőpapíros tepsire helyezzük a rugelachokat, majd a tetejüket lekenjük a vaníliás tojással és megszórjuk a fahéjas porcukorral.
180 fokos sütőben sütjük őket 20-25 percig.

http://www.tvpaprika.hu/Receptek/HU/R/Rugelach

Advertisements